Makaron po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu.
2.W głębokim garnku lub na dużej patelni rumienimy posiekaną na drobno cebule. Następnie przekładamy mięso mielone. Posypujemy przyprawą do mielonego. Dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Łączymy i podsmażamy kilka minut. Solimy i pieprzymy do smaku oczywiście.
3.Kiedy nasze mięso będzie już dobre, dodajemy puszkę pomidorów, puszki fasoli (nie odsączamy), przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy, przyprawę do dań z fasoli, ostrą paprykę i dwa ząbki czosnku oczywiście przeciśnięte. Całość mieszamy, gotujemy ok. 20 minut.
4.Na koniec ugotowany i odcedzony makaron przekładamy do naczynia z mięsem. Czekamy chwilę jak się nasączy sosem i konsumujemy.
Komentarze