Makaron po meksykańsku

4.5 (172 ocen)

  • 50 min

Moja inwencja twórcza. Szybkie łatwe i pyszne

  • 50 min

Składniki:

  • Makaron świderki lub muszelki
    60 dag mięsa mielonego
    ½ opakowania przyprawy do mięsa mielonego
    Cebula
    3 ząbki czosnku
    1 puszka krojonych pomidorów
    2 puszki czerwonej fasoli
    Karton przecieru pomidorowego
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    ½ opakowania przyprawy do dań z fasoli
    Przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu.
  • mielone na patelni 2. W głębokim garnku lub na dużej patelni rumienimy posiekaną na drobno cebule. Następnie przekładamy mięso mielone. Posypujemy przyprawą do mielonego. Dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Łączymy i podsmażamy kilka minut. Solimy i pieprzymy do smaku oczywiście.
  • I składniki dodano 3. Kiedy nasze mięso będzie już dobre, dodajemy puszkę pomidorów, puszki fasoli (nie odsączamy), przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy, przyprawę do dań z fasoli, ostrą paprykę i dwa ząbki czosnku oczywiście przeciśnięte. Całość mieszamy, gotujemy ok. 20 minut.
  • 4. Na koniec ugotowany i odcedzony makaron przekładamy do naczynia z mięsem. Czekamy chwilę jak się nasączy sosem i konsumujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować