Makaron po meksykańsku

  • wyświetlono: 206 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Prosty obiad na ostro :)

DSC_2816
  • 3 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

500 g zmielonej łopatki wieprzowej
2 cebule
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
200 ml przecieru pomidorowego
1 papryczka chili
sól, pieprz, pieprz cayenne
350 g ulubionego makaronu

Sposób przygotowania przepisu:

Makaron po meksykańsku

  • 1. Cebulę pokroić i zeszklić w rondlu spryskanym olejem, kiedy się zezłoci dodać mięso i smażyć około 10 minut, po czym dodać fasolę, kukurydzę, drobno posiekaną papryczkę chili i przyprawy. Podlać wodą.
    Całość dusić 10-15 minut. Wymieszać dokładnie z przecierem pomidorowym, zagotować. Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z sosem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

makaronmięso mielonewieprzowinatania kuchniaprosty obiaddanie z makaronnem

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje

Makaron po chłopsku

Pyszny makaron zapiekany w serze...

Makaron po włosku

Dodane przez: czarrna

Makaron po włosku

Lekkie i kolorowe danie na obiad...

makaron po chorwacku

Dodane przez: Doraa

Makaron po chorwacku

Makaron w lekkim sosie na bazie...

image-0a6bvl9

Dodane przez: Sliczna6

Makaron po chińsku

Szybkie ,smaczne danie.

Domowy Makaron Krok Po Kroku

Dodane przez: gotowanietoproste

Domowy Makaron Krok Po Kroku

Taki pyszny makaron od niedawna...

wykwintny makaron

Dodane przez: Neblina36

Makaron po włosku

Makaron z orzechami włoskimi,mozzarellą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE