Makaron po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś pokroić w niedużą kostkę przyprawić sosem sojowym, solą, pieprzem, curry i papryką, odstawić na 1h do lodówki.
Por i paprykę pokroić w piórka, marchewkę w cienkie słupki, podsmażyć na łyżce oleju, aż warzywa się zeszklą.
Zdjąć z patelni, na tej samej patelni podsmażyć kurczaka, dodać wcześniej przygotowane warzywa, ponadto pędy fasoli oraz bambusa, podlać 1/2 szkl. wody, dusić do miękkości marchewki.
Doprawić do smaku sosem słodko-ostrym, sosem sojowym. sokiem z limonki oraz imbirem.
Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i dodać do kurczaka.
Do całości dodać 1 łyżeczkę kurkumy, wymieszać, chwilę podsmażyć, zajadać! :)
Komentarze