Makaron penne ze szparagami i kozim serem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Makaron ze szparagami czemu nie.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu penne
    2 łyżki masła
    10 szt zielonych szparagów
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    100 g sera koziego twarogowego
    4 łyżki oliwy extra vergine
    świeżo mielony czarny pieprz
    sól
    starty parmezan

Makaron penne ze szparagami i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron penne ze szparagami i kozim serem 1. Do gotującej wody wrzuciłem makaron, ugotowałem al dente.
    Odłamałem twarde końce szparagów, obrałem do 2/3 wysokości, pokroiłem na 4 cm kawałki.
    Ugotowałem na parze ( ok. 4 min. ), lekko posoliłem.
    Kozi serek podzieliłem na kawałki.
    Ugotowany makaron odcedziłem, przełożyłem z powrotem do garnka, dodałem masło, wymieszałem. Dodałem szparagi i szczypiorek, ser, wymieszałem.

    Makaron podałem na talerzach, polałem oliwą z oliwek, posypałem parmezanem. Doprawiłem solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy