Makaron penne z sosem pieczarkowym

0 (0 ocen)

Bardzo pyszny obiadek bez mięsa.

Składniki:

  • 250 gram makaronu penne
    500 gram pieczarek
    1 cebula
    oliwa z oliwek do smażenia
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól i pieprz do smaku
    pół szklanki wody
    1 łyżka mąki

Makaron penne z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron penne z sosem pieczarkowym 1. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie, pieczarki pokroić w plasterki i dodać do cebuli, podlać wodą i dusić około pół godziny na małym ogniu.
    Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku pieprzem i solą. Rozrobić z wodą jedną łyżkę mąki i zagęścić sos, jak zakipi zdjąć z ognia. Makaron penne ugotować w osolonej wodzie, ułożyć na talerzach i polać sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy