Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami w sosie koperkowym

4.51 (166 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Klasyczne połączenia smakowe zawsze robią dobre wrażenie:). Dlatego dziś zapraszam na makaron w sosie pieczarkowym, który uzupełnia świeży smak koperku.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200g makaronu penne
    1 duży filet z kurczaka
    250g pieczarek
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki posiekanego koperku
    300ml śmietany 12%
    sól, pieprz, papryka słodka
    olej
Wystaw ocenę:

4.51 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety i cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry, czosnek drobno siekamy.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka. Kiedy się zarumieni dodajemy cebulę, czosnek i pieczarki. Dusimy do odparowania wody. Dodajemy śmietanę, koperek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką słodką. Kiedy sos się zagotuje, ściągamy z ognia, mieszamy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Kurczak Makaron Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.19 (411 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować