makaron parppadelle ze szpinakiem, mascarpone i jajkami sadzonymi

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

danie jest bardzo smaczne, makaron ze szpinakiem rozpływa się w ustach.........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron 1 opakowanie/parppadelle Czanieckie makarony, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cukier 1 łyżeczka, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, kostka rosołowa 1 sztuka, szpinak świeży 1 pęczek, serek mascarpone 250 gram, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, jajka 10 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron parppadelle ze szpinakiem, mascarpone i jajkami sadzonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. na oleju rzepakowym podsmażyć pokrojone cebule posypane cukrem
  • etap 2. do złocistej cebuli dodać wyciśnięte z praski ząbki czosnku i z 1 minutę podsmażać aby czosnek nie zbrązowiał bo będzie gorzki
  • etap 3. umyty szpinak, odciśnięty z wody nożyczkami kuchennymi pokroić wprost do cebuli z czosnkiem, dodać kostkę rosołową, paprykę ostrą, podsmażać mieszając z 5 minut
  • etap 4. do szpinaku dodać serek mascarpone i na małym ogniu mieszając połączyć składniki, nie gotować
  • etap 5. makaron parppadelle ugotować wg opisu na opakowaniu w osolonej wodzie, ja gotowałam z 2 minuty dłużej, odsączyć na durszlaku i dodać wszystko do szpinaku, delikatnie wymieszać
  • etap 6. usmażyć na oleju jajka sadzone po dwa na osobę, posypać solą, podać jajka na makaronie, przybrać listkami szpinaku, koperku i np. pomidorem,posypać świeżo zmielonym pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować