2.do złocistej cebuli dodać wyciśnięte z praski ząbki czosnku i z 1 minutę podsmażać aby czosnek nie zbrązowiał bo będzie gorzki
3.umyty szpinak, odciśnięty z wody nożyczkami kuchennymi pokroić wprost do cebuli z czosnkiem, dodać kostkę rosołową, paprykę ostrą, podsmażać mieszając z 5 minut
4.do szpinaku dodać serek mascarpone i na małym ogniu mieszając połączyć składniki, nie gotować
5.makaron parppadelle ugotować wg opisu na opakowaniu w osolonej wodzie, ja gotowałam z 2 minuty dłużej, odsączyć na durszlaku i dodać wszystko do szpinaku, delikatnie wymieszać
6.usmażyć na oleju jajka sadzone po dwa na osobę, posypać solą, podać jajka na makaronie, przybrać listkami szpinaku, koperku i np. pomidorem,posypać świeżo zmielonym pieprzem
Komentarze