Makaron Pappardelle ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Wspaniały makaron ze szpinakiem serkiem topionym i boczkiem przepis dostałam od przyjaciółki .

  • 25 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu Pappardelle
    opakowanie mrożonego szpinaku
    1 szklanka mleka lub mały pojemnik śmietany
    sól
    pieprz
    2-3 ząbki czosnku
    2 serki topione typu "kiełbaski"
    boczek podwędzany
    (można dodać kawałek sera pleśniowego)

Makaron pappardelle ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożony szpinak wrzucamy na patelnię, dolewamy mleka lub śmietanę, dosypujemy soli, pieprzu, i posiekane ząbki czosnku. Dusimy na małym ogniu ok. 15-20 minut tak, aby mleko odparowało. Na osobnej patelni podsmażamy boczek pokrojony w kosteczkę i dodajemy do szpinaku .

    Kiedy szpinak jest już gęsty, wkładamy serek topiony i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Podajemy z makaronem Pappardelle

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy