Makaron nitka z bazylią i cytryną

0 (0 ocen)

Proponuję makaron z cytrusową nutką.

Składniki:

  • - około 200 g makaronu nitka walcowana;
    - duża garść liści bazylii;
    - sok z 1 cytryny;
    - około 60 g dobrego startego sera, najlepiej parmesanu;
    - 60 ml oleju rzepakowego;
    - sól;
    - pieprz.

Makaron nitka z bazylią i cytryną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. W międzyczasie w miseczce dokładnie połączyć olej z sokiem z cytryny i startym serem. Następnie dodać posiekane liście bazylii, sól i grubo mielony pieprz. Makaron odcedzić i od razu połączyć z przygotowanym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy