makaron naleśnikowy

4.5 (188 ocen)

  • 60 min

Czasami mam ochotę na małą odmianę jedząc rosół, taki naleśnikowy makaraon jest fajnym akcentem.

  • 60 min

Składniki:

  • kostka twarogu chudego
    2,5 szklanki mąki
    1,5 szklanki mleka (0%)
    1 szklanka wody
    2 jajka
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    sól, pieprz
    cukier
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Makaron naleśnikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki razem blendujemy doprawiając solą, pieprzem i cukrem do smaku (max. łyżeczka cukru, żeby nie były słodkie).
    smażymy na niewielkiej ilości oleju z obu stron.
    Każdy naleśnik zwijamy ciasno w rulonik i kroimy w poprzek tworząc ślimaczki, układamy na talerzu i zalewamy rosołem lub inną zupą.

Porady

Jeśli brakuje nam czasu naleśniki po przestygnięciu można pokroić w paski, dalej postępować jak w przepisie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować