500 g makaronu muszelki
3 buraki
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki orzechów włoskich
1/4 szklanki tartego sera grana padano
sok z 1/2 cytryny
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Makaron muszelki z pesto buraczkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraczki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Następnie przestudzić, obrać i pokroić w kawałki.
Do buraków dodać obrany czosnek, orzechy, ser, sok z cytryny i łyżkę oliwy – całość zblendować. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Osączyć i wymieszać z buraczanym pesto.
Podawać zaraz po przygotowaniu.
Porady
Przed jedzeniem można danie ozdobić, natką pietruszki, bazylią lub pokruszonym kozim serem.
Komentarze