makaron marinara z oliwkami i fetą

4.5 (185 ocen)

  • 20 min

Dzisiaj sos marinara wykorzystałam do makaronu z dodatkiem zielonych oliwek i sera feta, ale prawda jest taka, że nadaje się do wielu innych potraw. Może np. zostać wykorzystany jako sos do pizzy.

  • 20 min

Składniki:

  • Sos marinara
    200 g sera feta
    80 g oliwek (zielonych lub czarnych)
    220 g pełnoziarnistego makaronu świderki (można użyć zwykłego, pszennego makaronu)
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    parmezan
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron marinara z oliwkami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Powinien być al dente, ale każdy gotuje wg swojego gustu :) (ja lubię bardzo miękki makaron). Gdy makaron jest już miękki, odcedzamy go i do gorącego wlewamy sos marinara, wrzucamy oliwki i pietruszkę. Wszystko dokładnie mieszamy i na samym końcu dodajemy pokrojony w kostkę ser feta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować