Makaron łazanki z grzybami, mięsem i kapustą

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Makaron łazanki zrobiony z pieczarkami, wieprzowym schabem i domowego kiszenia kapustą.

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • makaron łazanki 0,5 kg
    domowa kiszona kapusta słoik 900 ml
    pieczarki 80 dag
    schab 80 dag
    domowa pasta rosołowa 1 łyżka (lub kupna 1 kostka rosołowa)
    pieprz ziołowy
    pieprz kolorowy
    liść laurowy 3 szt.
    ziele angielskie 8 ziaren
    sól
    olej rzepakowy 200 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Makaron łazanki z grzybami, mięsem i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron łazanki z grzybami, mięsem i kapustą. 1. W garnku gotujemy schab i pieczarki 60 minut, do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy go z garnka, a do garnka wkładamy odciśniętą z soku kapustę kiszoną, gotujemy 60 minut, po tym czasie gotowania kapusta powinna być już miękka. Ostudzony schab kroimy w kostkę, pieczarki w większą kostkę. Pokrojone pieczarki i schab dodajemy do gotującej się kapusty. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową, doprawiamy solą do smaku i gotujemy do miękkości kapusty. Gdy kapusta będzie już miękka, kończymy gotowanie, studzimy i ostudzone składniki przekładamy na durszlak. W między czasie gotujemy makaron łazanki. Odcedzone z wywaru składniki przekładamy do brytfanki z nagrzanym olejem oraz ugotowany makaron, mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy pieprzami do smaku i dusimy wszystko kilka minut. Danie podajemy na ciepło.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować