Makaron – kurczak – brukselka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Myślę, że to najprostrzy z możliwych posiłek do zabrania do pracy czy szkoły

  • 30 min

Składniki:

  • - makaron pełnoziarnisty penne
    - pierś z kurczaka
    - ok 150 g brukselki
    - vegeta, ostra papryka, sól, bazylia

Makaron – kurczak – brukselka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i studzimy. W garnku drugim na parze gotujemy brukselkę (lub w wodzie z odrobiną wegety). Studzimy.

  • 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i oprószamy wegetą, ostrą papryką oraz bazylią a następnie smażymy na oliwie.
  • 3. Na spód pojemnika wysypujemy makaron, następnie brukselkę a na wierzch kurczaka. Całość przyozdabiamy listkami nitki z pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy