Makaron hotdogowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Obiad lub kolacja w 15 minut.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g makaronu, u mnie rurki
    6 parówek
    cebula czerwona
    papryka czerwoana
    2-3 łodygi selera naciowego
    kawałek fenkułu
    chili
    2-3 łyżki masła
    łyżeczka musztardy w proszku
    sól ziołowa
    pieprz kolorowy

    roszponka
    żółty ser do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron hotdogowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu.
    Na maśle szklimy cebulę, dodajemy do niej pozostałe warzywa i parówki. Doprawiamy do smaku przyprawami.

    Do odcedzonego makaronu dodajemy warzywa z parówkami, mieszamy.

    Na talerzach układamy roszponkę, wykładamy makaron, posypujemy serem.

Porady

Wodę na makaron solimy w momencie, gdy już wrze. Do wody nie dodajemy oliwy/oleju, gdy gotujemy suchy makaron - olej tworzy na powierzchni makaronu powłokę i utrudnia oblepienie makaronu oraz wchłanianie sosu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować