Makaron fusilli z tuńczykiem, pomidorami i parmezanem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Czyż makaron nie lubi sera ? Twierdzimy, że się doskonale komponują.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 mała cebula
    250 g tuńczyka
    ząbek czosnku
    pół pęczka natki pietruszki
    2 łyżki oliwy
    400 g krojonych pomidorów bez skórki z puszki
    80 g suszonych pomidorów
    500 g makaronu fusilli
    garść czarnych oliwek bez pestek
    2 łyżki kaparów
    100 g parmezanu
    pieprz cayenne
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron fusilli z tuńczykiem, pomidorami i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron fusilli z tuńczykiem, pomidorami i parmezanem 1. Cebulę i czosnek po obraniu drobno posiekałem. Natkę pietruszki opłukałem, osuszyłem, również posiekałem. W głębokiej patelni rozgrzałem olej, podsmażyłem cebulę i czosnek. Po zeszkleniu dodałem pomidory z puszki i posiekane suszone pomidory.
    W garnku z wrzącą i osoloną wodą zagotowałem makaron.
    Gdy makaron był prawie gotowy wrzuciłem do sosu , do którego dodałem tuńczyka, oliwki, kapary i posiekaną natkę pietruszki, podgrzałem, zestawiłem z kuchenki. Na tarce o drobnych oczkach starłem połowę parmezanu, dodałem do sosu, wymieszałem. Doprawiłem solą i pieprzem. Na koniec posypałem resztą parmezanu startego w cienkie wiórki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować