Makaron farfalle z czerwonym pesto, kurczakiem, cukinią i rukolą zrobimy w kilka chwil zyskując pełnowartościowy obiad. Obiad polecam szczególnie na cieplejsze dni, jest lekki, ale również sycący.
30 min
Dla 2 osób
Składniki:
200g makaronu farfalle
1 duży filet z kurczaka
1 duża cukinia
1 cebula
5 ząbków czosnku
4 łyżki czerwonego pesto
2 duże garści rukoli
sól, pieprz
oliwa do smażenia
tarta mozzarella
Makaron farfalle z czerwonym pesto, kurczakiem, cukinią i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kurczaka, cebulę i cukinię kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy.
2.Na rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka. Kiedy się zarumieni dodajemy cebulę, czosnek i cukinię. Smażymy do momentu aż woda odparuje. Wtedy dodajemy pesto, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z makaronem i rukolą. Przed podaniem posypujemy mozzarellą.
Komentarze