Makaron domowy z mąki krupczatki

3.5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mam dziś dla was przepis na makaron domowy z mąki krupczatki z dodatkiem natki pietruszki lubicie swojski ? czy jednak kupny ? jeśli zdecydujecie który dajcie znać w komentarzu a teraz zostawiam wam przepis

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki mąki krupczatki,
    0,5 łyżeczki soli drobnej,
    1 szklanka ciepłej wody,
    1 jajko rozmiar M,
    1 łyżka suszonej natki pietruszki,
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron domowy z mąki krupczatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron 1. Do miski wsypać wszystkie składniki wlać wodę i wyrobić na jednolitą kulę następnie wlać olej i wyrabiać do czasu wchłonięcia przez ciasto oleju. Odstawić na 5 - 10 minut aby ciasto odpoczęło
  • makaron 2. Gotowe ciasto rozwałkować na dowolną grubość a następnie za pomocą radełka pociąć w paski a kolejny krok to dowolne krojenie makaronu można z rulonu wycinać lub z paska kto jak woli
  • makaron 3. Przygotowane paski na makaron gotować w osolonej z olejem wodzie, przełożyć na durszlak i zahartować w zimnej wodzie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka krupczatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować