makaron domowy

5 (173 ocen)

taki najlepszy

Składniki:

  • 2 szklanki pszennej mąki 2 jajka 4 żółtka pół łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron 1. Na stolnicę przesiewam mąkę. Robię w niej zagłębienie, wlewam jajka i żółtka, dodaję sól i zagniatam ciasto. Powinno być bardzo twarde, jeśli są trudności z za gnieceniem całej mąki, dodaję odrobinę wody. Ciasto formuję w kulę i zagniatam około 8-10 minut - do momentu otrzymania jednolitego, elastycznego ciasta, odrywającego się od stolnicy.gotujemy az do wyplyniecia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować