Makaron czekoladowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki suche, dodać masło i jajka. Zagnieść ciasto (w razie potrzeby można dolać trochę wody). Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i zostawić na 30 minut. Ciasto podzielić na mniejsze części i rozwałkować na bardzo cienkie placki. Płaty ciasta oprószyć mąką, zwinąć w ruloniki i pokroić na paski około 1 centymetrowe.
2.Rozplątać:-)
3.Makaron wrzucić do gotującej się, osolonej wody i gotować około 2 - 3 minuty, od czasu wypłynięcia makaronu na wierzch. Ugotowany makaron przecedzić i przelać zimną wodą.
4.Truskawki:
Truskawki umyć, usunąć szypułki i zblenderować (pozostawić kilka w całości do dekoracji). Dodać śmietanę, cukier i razem wymieszać. Gotowym sosem polać makaron.
Komentarze