Makaron cytrynowy ze szczawiem ,fetą i szalotką

5 (8 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szczaw z dodatkiem makaronu może dosłownie w kilka minut zamienić w pyszne danie obiadowe.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g cytrynowego makaronu
    Pęczek szczawiu
    1 cebula szalotka
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki soku z cytryny
    Oliwa z oliwek
    pół kostki sera feta
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (8 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron cytrynowy ze szczawiem ,fetą i szalotką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W pierwszej kolejności ugotuj makaron w osolonej wodzie.Zaraz potem na patelni rozgrzej nieco oliwy, dodaj posiekaną drobno szalotkę i ząbek czosnku i podsmaż przez około 2 minuty.Pokrój szczaw na nieduże kawałki, a następnie dodaj na patelnię.Dosłownie dwie minuty na niedużej mocy płyty grzewczej wystarczą, żeby zielone liście pięknie zmiękły, ale nadal zachowają dużo świeżości i pięknych kolorów.
    Na koniec dodaj sól i pieprz do smaku, a także odrobinę soku z cytryny.Świeżo ugotowany makaron dodaj na patelnię i podsmaż jeszcze chwilę na małej mocy palnika.Całość dokładnie posyp fetą. Smacznego .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szczaw Makaron tagliatelle Feta Szalotka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować