Makaron cytrynowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niesamowicie cytrusowy i kremowy makaron, to szybki sposób zarówno na obiad i kolację.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 porcje ulubionego makaronu
    -5 cytryn
    -50 ml śmietanki UHT
    -75 g masła
    -50 g parmezanu
    -sól
    -natka pietruszki do podania

Makaron cytrynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al' dente.
    Cytryny umyć i zetrzeć skórkę, a z jednej wycisnąć sok.
    Na patelni rozpuścić masło. Dodać skórkę cytrynową i poddusić minutę. Dodać sok z cytryny, śmietankę i parmezan. Dokładnie wymieszać i poddusić do zredukowania sosu. Doprawić solą. Na patelnię wyłożyć makaron i wymieszać aż się cał pokryje się sosem. Podawać posypany natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy