Makaron CHOW MEIN z polędwicą wołową

4.5 (193 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatna polędwica wołowa rozpływa się w ustach, jest bardzo soczysta.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Makaron Chow Mein (błyskawiczny): 200 gramów
    - polędwica wołowa: 500 gramów
    - żółta papryka: 1 sztuka
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - grzyby Mun (marynowane, cięte na paseczki): 2 łyżki
    - pędy bambusa (w zalewie własnej): 2 łyżki
    - sos tabasco: 2 łyżeczki
    - sos sojowy: 1 łyżka
    - wywar z warzyw (lub rosołu klarownego): 0.5 szklanki
    - oliwa z oliwek (najlepiej użyć smakowego czosnkowego): 2 łyżki
    - czosnek (przeciśnięte przez praskę): 2 ząbki
    - rukola (gałązki do dekoracji): 3 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron chow mein z polędwicą wołową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut.
  • 2. Warzywa i wołowinę pokroić na paski.
  • 3. Na oleju czosnkowym usmażyć mięso, dodać do niego warzywa,
    grzyby mun, bambus
    i podsmażać tylko 5 minut by się nie rozgotowały.
  • 4. Dodać tabasco, sos sojowy, wywar z warzyw, czosnek.
    Wszystko wymieszać.
  • 5. Następnie wrzucić odcedzony makaron i ponownie wymieszać.
  • 6. Podawać gorący- jest dość ostry!
    Udekorować rukolą.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować