Makaron Angotti z zielonym pesto

0 (0 ocen)

  • 25 min

Kochamy włoski makaron. Proste połączenie składników zaowocowało. Makaron ,zielenina i parmezan to strzał w dziesiątkę.

  • 25 min

Składniki:


  • 250 g makaronu Angotti
    pęczek natki pietruszki
    garść świeżej bazylii
    garść świeżego majeranku
    100 ml oliwy z oliwek
    parmezan
    sól morska

Makaron angotti z zielonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzamy (odrobinę wody z gotowania zostawiamy ok.50 ml).
    Bazylię ,majeranek oraz natkę siekamy i miksujemy z oliwą. Do smaku doprawiamy solą. Makaron przekładamy do garnka ,dodajemy wodę z gotowania ,podgrzewamy. Dodajemy pesto i cały czas mieszając ,podgrzewamy 2-3 min. Makaron przekładamy do talerzy i posypujemy startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy