Makaron Angotti z zielonym pesto

  • wyświetlono: 88 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kochamy włoski makaron. Proste połączenie składników zaowocowało. Makaron ,zielenina i parmezan to strzał w dziesiątkę.

Gregorhspeed
  • 25min

Składniki


250 g makaronu Angotti
pęczek natki pietruszki
garść świeżej bazylii
garść świeżego majeranku
100 ml oliwy z oliwek
parmezan
sól morska

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Makaron Angotti z zielonym pesto

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzamy (odrobinę wody z gotowania zostawiamy ok.50 ml).
    Bazylię ,majeranek oraz natkę siekamy i miksujemy z oliwą. Do smaku doprawiamy solą. Makaron przekładamy do garnka ,dodajemy wodę z gotowania ,podgrzewamy. Dodajemy pesto i cały czas mieszając ,podgrzewamy 2-3 min. Makaron przekładamy do talerzy i posypujemy startym parmezanem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilz_roznych_stron_swiata
 

Komentarze

Podobne przepisy

Makaron z bazyliowym pesto

Dodane przez: Jaga85

Makaron z bazyliowym pesto

To sposób na szybki i smaczny obiad....

Makaron w pesto z warzywami

Dodane przez: czarrna

Makaron w pesto z warzywami

Aromatyczne i lekkie danie obiadowe...

Makaron z pesto z oliwek z dodatkiem suszonych pomidorów

Dodane przez: BajkaHeidi

Makaron z pesto oliwkowym

Wariacja na temat klasycznego pesto...

MAKARON Z SOSEM PESTO

Dodane przez: duszek

MAKARON Z SOSEM PESTO

Ten pyszny zielony sos pochodzi...

Makaron z pesto i brokułem

Dodane przez: migotka28

Makaron z pesto i brokułem

Pysznyobiadek bez mięsa. Makaronik...

image-20xy92d

Dodane przez: MojeŻyciePoTrzydziestce

Makaron ryżowy z pesto

osoby będące na diecie bezglutenowej...