Makaron à la Maksymiliano

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najbardziej lubię robić z dziadkiem desery.

Składniki:

  • ● 50 dag spaghetti
    ● oliwa do smażenia
    ● kilka ząbków czosnku
    ● 50 dag sera feta
    ● kilka oliwek
    ● ok. 40 dag pomidorów z puszki
    ● sól
    ● pieprz
    ● oregano
    ● czosnek granulowany
    ● majeranek
    ● zioła prowansalskie

Makaron à la maksymiliano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos: oliwki drobno kroimy.
    Czosnek obieramy, rozgniatamy,
    a następnie szklimy na
    rozgrzanej oliwie. Dodajemy
    pomidory i oliwki. Doprawiamy
    solą, pieprzem, oregano,
    ziołami prowansalskimi,
    czosnkiem granulowanym
    i majerankiem.
  • 2. Fetę osączamy. 2 plasterki
    odkładamy, resztę kroimy
    w dużą kostkę i dodajemy do sosu. Miksujemy na jednolitą
    masę.
  • 3. Makaron gotujemy al dente
    w osolonej wodzie. Odcedzamy.
    Przekładamy do sosu.
    Mieszamy. Gotujemy
    kilka minut na małym ogniu
  • 4. Z makaronu za pomocą
    widelca formujemy niewielkie
    gniazdka i układamy na
    talerzu. Odłożoną fetę kroimy w kawałki. Dekorujemy
    gniazdka, wkładając w środek
    kawałek sera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy