Makaron á la carbonara z kurczakiem

4.5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam wszelkie kulinarne improwizacje.

Składniki:

  • ● 25 dag makaronu rurki lub penne
    ● 2 średnie filety z kurczaka
    ● 2 średnie cebule
    ● 50 dag pieczarek
    ● średni brokuł
    ● 10 dag serka topionego ze szczypiorkiem lub ziołami
    ● kostka rosołowa
    ● ząbek czosnku
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron á la carbonara z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    w osolonej wodzie. Z brokułu
    odcinamy grubsze łodygi,
    gotujemy, po kilku
    minutach dodajemy różyczki.
    Gotujemy na półtwardo.
    Filety myjemy, kroimy w niewielką kostkę. Cebule kroimy
    w piórka, pieczarki
    w ćwiartki.
  • 2. Na dużej patelni rozgrzewamy
    olej. Smażymy kurczaka,
    następnie dodajemy
    cebulę i pieczarki. Pod koniec
    dodajemy kostkę i serek
    topiony. Podlewamy
    odrobiną wody. Mieszamy,
    aż serek roztopi się i połączy
    składniki. Dodajemy
    ugotowane brokuły. Doprawiamy
    solą, pieprzem
    i zmiażdżonym czosnkiem.
    Podajemy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kurczak Makaron Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować