Makaron a'la carbonara

0 (0 ocen)

  • 5 min

Przepyszny sposób na makaron

  • 5 min

Składniki:

  • 250 g makaronu wstążki
    200 g boczku parzonego
    3 żółtka
    250 g serka mascarpone
    3 plastry żółtego sera
    1 cebula
    1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia
    Przyprawy: sól ,pieprz, oregano, bazylia

Makaron a'la carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 10 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz boczek. Smażymy do zarumienienia. W osobnej miseczce żółtka łączymy z serkiem mascarpone, żółtym serem (startym na grubych oczkach) i przyprawami. Gdy boczek z cebulką jest przysmażony dodajemy do niego odcedzony makaron i sos. Wszystko dokładnie mieszamy na patelni na małym ogniu przez ok. 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy