Majonezowo-warzywny dip do mięs

  • wyświetlono: 491 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Pyszny, ostry dodatek do pieczonego mięsa lub np. do domowych burgerów.

IMG_3480

Składniki

czerwona cebula
2 ogórki konserwowe
2 łyżki siekanego koperku
2 łyżki keczupu
1/4 łyżeczki papryki słodkiej
sól
świeżo zmielony pieprz
majonez

Sposób przygotowania przepisu:

Majonezowo-warzywny dip do mięs

  • 1. Cebulkę i ogórki bardzo drobno posiekać, dodać koperek. Całość doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dodać keczup i tyle majonezu aby uzyskać pożądaną gęstość sosu. Odstawić do lodówki na kilka godzin.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwildania_dla_urodysezonowe_przysmakicebulamajonezsosdipdo kanapekdodatek do mięssos majonezowydo burgerów

Komentarze

Podobne przepisy

Dip z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Dip z tuńczykiem do świeżych warzyw

Pyszny i niskokaloryczny dip doskonały...

Jabłka z cebulką i majerankiem

Dodane przez: Amoniaq

Smażone jabłka z cebulką - dodatek do mięs

Jabłka w tym wydaniu, z majerankiem,...

image-0vgkml8

Dodane przez: martunia1993

Kurki na przystawkę do mięs

Przepis na smaczne kurki, jakich...

Kurczakowy dip do domowych paluszków na Sylwestra

Dodane przez: PolskaGotuje

Kurczakowy dip do domowych paluszków na Sylwestra

Dip można wykorzystać do krakersów,...

Dip francuski

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Dip francuski

Mój ulubiony do sałatek, jajek,...

Łatwy ryż z warzywami jako dodatek do sałatki lub mięsa
KasiaKitek

Dodane przez: KasiaKitek

ryż z warzywami jako dodatek do sałatki lub...

Został Ci ryż z poprzedniego dnia?...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE