Majonez z ryżu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mniej kaloryczna wersja majonezu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
    1/2 szklanki mleka sojowego
    2 łyżeczki oleju
    1 łyżeczka posiekanej cebuli
    1 ząbek posiekanego czosnku
    1 łyżeczka soku z cytryny

Majonez z ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu (a nawet trochę dłużej) i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie ryż miksujemy na jednolitą masę, dodając 1/2 szklanki mleka sojowego, 2 łyżeczki oleju, łyżeczkę posiekanej cebuli i 1 ząbek posiekanego czosnku. Gdy wszystko dokładnie zmiksujemy na gładką masę, wolno dodajemy przez cały czas mieszając 1 łyżeczkę soku z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy