Majerankowa ciecierzyca do chrupania

  • wyświetlono: 197 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Fajna alternatywa dla niezdrowych chipsów.

elapolo

Składniki

Składniki;
słoik ciecierzycy
kilka kropli sosu chili
sól, majeranek do smaku
2-3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania przepisu:

Majerankowa ciecierzyca do chrupania

  • 1. Ciecierzycę należy odcedzić na sitku, Do miski wlać oliwę, dodać przyprawy, dorzucić ciecierzycę i dokładnie wymieszać. Aby kuleczki dokładnie się pokryły ziołami. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać ciecierzycę. Piec w temp. 180C około 30 min. Do momentu aż się ładnie zrumieni i będzie chrupiąca.
    Ciecierzyca ze słoika ma przewagę ponieważ jest gotowa od razu do użycia. Gdybyśmy użyli ciecierzycy z torebki należałoby ją moczyć przez kilkanaście godzin i dopiero gotować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuciecierzyca

Komentarze

Podobne przepisy

Chrupiaca ciecierzyca

Dodane przez: kamila19851

Chrupiąca ciecierzyca

Jeśli jesteś fanem podgryzania.Uwielbiasz...

Pikantny humus z ciecierzycy

Dodane przez: igraszki losu

Pikantny humus z ciecierzycy

Pikantna, aromatyczna pasta z ciecierzycy...

Chrupiący groszek z ciecierzycy

Dodane przez: simplydeliciouspl

Chrupiący groszek z ciecierzycy

Chrupiący groszek, czy też chipsy...

Sezamowy hummus z ciecierzycy

Dodane przez: Alex M

Sezamowy hummus z ciecierzycy

Przepyszna pasta z ciecierzycy...

Sałatka z ciecierzycy

Dodane przez: Kameleon

Sałatka z ciecierzycy

Zdrowa i pyszna , na każdą okazję...

Ciecierzyca w pomidorach

Dodane przez: AnaHana

Ciecierzyca w pomidorach

Ciecierzyca w pomidorach to fajny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE