Majerankowa ciecierzyca do chrupania

0 (0 ocen)

Fajna alternatywa dla niezdrowych chipsów.

Składniki:

  • Składniki;
    słoik ciecierzycy
    kilka kropli sosu chili
    sól, majeranek do smaku
    2-3 łyżki oliwy z oliwek

Majerankowa ciecierzyca do chrupania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę należy odcedzić na sitku, Do miski wlać oliwę, dodać przyprawy, dorzucić ciecierzycę i dokładnie wymieszać. Aby kuleczki dokładnie się pokryły ziołami. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać ciecierzycę. Piec w temp. 180C około 30 min. Do momentu aż się ładnie zrumieni i będzie chrupiąca.
    Ciecierzyca ze słoika ma przewagę ponieważ jest gotowa od razu do użycia. Gdybyśmy użyli ciecierzycy z torebki należałoby ją moczyć przez kilkanaście godzin i dopiero gotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy