Magdalenki z dynią

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kolejna propozycja jesienna, to magdalenki z dynią i marchwią.

  • 40 min

Składniki:





  • SKŁADNIKI:(na 16 średnich magdalenek ; czas przygotowania 40 minut)


    4 średnie jajka
    200 g cukru
    szczypta soli
    250 g mąki pszennej
    1 łyżka czubata mąki ziemniaczanej
    150 g startej marchwi
    150 g startej dyni
    100 g roztopionego masła
    100 ml oleju słonecznikowego
    1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka sody
    1 łyżeczka cynamonu




    KREM:
    250 g twarożku do smarowania typu Philadelphia
    150 g miękkiego masła
    100 g cukru pudru
    cukier waniliowy
    Kandyzowana dynia

Magdalenki z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE ciasta
    Do miski wbić jajka, wsypać cukier i szczyptę soli. Miksować ok, 5 minut na puszysty kogel-mogel. Dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Zmiksować na małych obrotach lub wymieszać łyżką. Wlać tłuszcz i dokładnie połączyć. Wsypać marchew i dynię. Wymieszać.
    Papierowe papiloty umieścić w formie na muffiny.
    Do 2/3 wysokości ponakładać łyżką ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku w 190'C przez ok. 20-25 minut do tzw suchego patyczka.
  • 2. KREM
    Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem. Następnie dodać cały,dobrze schłodzony serek i dokładnie zmiksować.
    Nałożyć do rękawa cukierniczego i dekorować zimne magdalenki.
    Na krem można ułożyć kawałki kandyzowanej dyni .
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy