Magdalenki z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE ciasta
Do miski wbić jajka, wsypać cukier i szczyptę soli. Miksować ok, 5 minut na puszysty kogel-mogel. Dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Zmiksować na małych obrotach lub wymieszać łyżką. Wlać tłuszcz i dokładnie połączyć. Wsypać marchew i dynię. Wymieszać.
Papierowe papiloty umieścić w formie na muffiny.
Do 2/3 wysokości ponakładać łyżką ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku w 190'C przez ok. 20-25 minut do tzw suchego patyczka.
2.KREM
Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem. Następnie dodać cały,dobrze schłodzony serek i dokładnie zmiksować.
Nałożyć do rękawa cukierniczego i dekorować zimne magdalenki.
Na krem można ułożyć kawałki kandyzowanej dyni .
Smacznego :)
Komentarze