Magdalenka

  • wyświetlono: 1431 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

puszysty, delikatny i smaczny do niedzielnej kawki.

GRZEGORZ BUGAJSKI

Składniki

3 paczki herbatników
1 opakowanie kremu karpatka
1 puszka mleka skondensowanego ,, kajmak''
0,5 l śmietany kremówki
2 sztuki śnieżki na mleko
3 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania przepisu:

Magdalenka

  • 1. Na spód blachy do pieczenia układamy herbatniki.
  • 2. Krem karpatki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Z 0,5 l śmietany kremówki, 2 sztuk śnieżki i 3 łyżeczki żelatyny ubijamy bitą śmietanę.
  • 3. Na herbatniki wykładamy kajmak następnie herbatniki, krem karpatka, herbatniki i bita śmietana.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycie przepis_miesiąca1000

Komentarze

Podobne przepisy

Drożdżowe rogaliki z serem

Dodane przez: duszek

DROŻDŻOWE ROGALIKI Z SEREM

Pyszne, mięciutkie, idealne na...

image-23pp3xm

Dodane przez: Kasja1986

Domowy deser "MONTE"

Delikatny, kremowy deser budyniowy...

Ciasto leśny mech.

Dodane przez: Anika84

Ciasto leśny mech

Zaskakujące, zdrowe bo z dodatkiem...

Przepis na Sernik Izaura

Dodane przez: Paulina16621

Sernik Izaura

Pieczenie ciast sprawia mi przyjemność....

Sernik na herbatnikach

Dodane przez: AnkaFiranka

Łatwy sernik na herbatnikach

Sernik na herbatnikach to sernik...

Biszkopt - łatwy i szybki

Dodane przez: polciunia1984

Szybki i łatwy biszkopt

Bardzo szybki i prosty biszkopt,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE