Maczanka krewetkowa

  • wyświetlono: 54 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Maczanka - coś co lubię od dziecka, dobre pieczywo z esencjonalnym sosem i smacznymi dodatkami. Tym razem wykorzystałam krewetki, które sprawiają że prosta maczanka staje się czymś wykwintnym.

IMG_6363
  • 5 porcje
  • 40min
  • Średni

Składniki

720 g krewetek vannamei easy peel
kilka pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku
chili
bio cytryna
szczypta szafranu
sól i pieprz
natka pietruszki
masło - 1 łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

Maczanka krewetkowa

  • maczanka krewetkowa1. Na rozgrzane masło dodajemy zamrożone krewetki, dodajemy pokrojoną w ósemki cytrynę, pokrojony w plasterki czosnek, drobno pokrojone chili, szafran, pomidorki koktajlowe,sól i pieprz do smaku - dusimy pod przykryciem do 5 minut, posypujemy natką pietruszki i podajemy z pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szybkie danieowoce morzakrewetkifitmaczanka

Komentarze

Podobne przepisy

Krewetki z patelni

Dodane przez: W_poszukiwaniu_inspiracji

Krewetki z patelni

Pyszne i aromatyczne - właśnie...

DANIE JEDNOGARNKOWE Z RYŻEM I MIĘSEM MIELONYM

Dodane przez: magdzia44448

DANIE JEDNOGARNKOWE Z RYŻEM I MIĘSEM MIELONYM

Pomysł na pyszny i szybki obiad...

Klasyczna lazania z mięsem mielonym

Dodane przez: Goszka

Klasyczna lazania z mięsem mielonym

Lazania - lasagne, to nic innego...

Leczo klasyczne

Dodane przez: AnetaJ

Leczo klasyczne

Leczo to pyszne, jednogarnkowe...

Karkówka z pieczarkami i cebulką

Dodane przez: dagita

Karkówka z pieczarkami i cebulką

Karkówka z pieczarkami i cebulą...

Karkówka po cygańsku

Dodane przez: Kinia1984

Karkówka po cygańsku

Szybka w przyrządzeniu, jednak...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE