Maczanka Gliwicka

  • wyświetlono: 124 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Jest to bardzo proste danie. Idealne dla wielbicieli dobrego mięsa. Sekretem powodzenia jest dobra jakość składnika mięsnego, przyprawy w tym wypadku to jedynie malutki dodatek. Sam opracowałem i doskonaliłem ten przepis przez lata, i wydaje mi się,że osiągnął on swoje opus magnum. Polecam.

  • 4 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

Mięso wieprzowe 500g (schab)
Mięso wołowe 500g (ligawa)
1 papryczka chilli
3 cebulę
Sól
Pieprz
Sos Worcestershire (opcjonalnie)

Sposób przygotowania przepisu:

Maczanka Gliwicka

  • 1. Mięso obsmażamy na patelce następnie ładujemy do gara, dodajemy cebulę i resztę przypraw. Dusimy na malutkim ogniu co najmniej 1.5h. Można konsumować, aczkolwiek po schłodzeniu i ponownym zagrzaniu zyskuje na smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsopotrawkagulaszmaczanka

Komentarze

Podobne przepisy

bigos z kiszonej kapusty

Dodane przez: klaudia0318

Bigos z kiszonej kapusty

Nasz polski, najpyszniejszy bigos...

Karkówka z pieczarkami i cebulką

Dodane przez: dagita

Karkówka z pieczarkami i cebulką

Przepis dostałam od znajomej. Dodałam...

gulasz z kopytkami

Dodane przez: aniulek123

KOPYTKA Z GULASZEM

W sam raz na jesienny obiadek:)

gulasz wołowy z papryką

Dodane przez: agarybak76

Gulasz wołowy z papryką

Aromatyczny i sycący, w sam raz...

gulasz z kaszą

Dodane przez: Martyna1991

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną

Czasami gdy znudzą mi się ziemniaki...

Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler

Dodane przez: Kloruś

Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler

Pieczeń rzymska jest daniem łatwym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE