Maczanka Gliwicka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jest to bardzo proste danie. Idealne dla wielbicieli dobrego mięsa. Sekretem powodzenia jest dobra jakość składnika mięsnego, przyprawy w tym wypadku to jedynie malutki dodatek. Sam opracowałem i doskonaliłem ten przepis przez lata, i wydaje mi się,że osiągnął on swoje opus magnum. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso wieprzowe 500g (schab)
    Mięso wołowe 500g (ligawa)
    1 papryczka chilli
    3 cebulę
    Sól
    Pieprz
    Sos Worcestershire (opcjonalnie)

Maczanka gliwicka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obsmażamy na patelce następnie ładujemy do gara, dodajemy cebulę i resztę przypraw. Dusimy na malutkim ogniu co najmniej 1.5h. Można konsumować, aczkolwiek po schłodzeniu i ponownym zagrzaniu zyskuje na smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy