Karkówka pieczona w przyprawie do mięsa wieprzowego

0 (0 ocen)

  • 4 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną, pieczoną karkówkę w przyprawach. Taka karkówka jest idealna do drugiego dania lub na kanapki. Polecam.

  • 4 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,2 kg karkówki
    1 łyżka z dużym czubkiem przyprawy do mięsa wieprzowego
    1/2 łyżeczki pieprzu
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
    1 łyżeczka soli himalajskiej różowej
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    Sos :
    1/2 szkl wytopionego płynu
    1 szkl wody
    1/2 szkl zimnej wody
    2 łyżeczki mąki kukurydzianej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pieczona w przyprawie do mięsa wieprzowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy, przekładamy do miski i nacieramy przyprawami, wkładamy do brytfanki, odstawiamy na 2 godziny. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1,50 godz. w temperaturze 200 stopni. W połowie pieczenia brytfankę wyjmujemy i zlewamy wytopiony płyn, odwracamy mięso na drugą stronę, przykrywamy brytfankę i wkładamy do piekarnika, pieczemy.
    Sos : wytopiony płyn ( 1,2 szkl ) przelewamy do garnka i dolewamy wodę ( 1 szkl ), podgrzewamy.
    W międzyczasie w zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować