LUkier z piany zaparzanej

0 (0 ocen)

  • 10 min

Coś innego....

  • 10 min

Składniki:

  • 1 szkł i 3 łyżki cukru
    4%szkl. wody
    1 łyżeczka octu 6%
    3 białka

Lukier z piany zaparzanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ulep. Nastawić do zagotowania wodę w rondelku ( dla uzyskania pary) . Ubic piane z białek. Do piany wlewać cienkim strumieniem część ulepu , ciągle ubijając . Miskę z pianą ustawić na rondlu , z wodą ubijać dalej i wlać powoli resztę ulepu.Ubijać energicznie dopóki piana nie będzie odrywała od trzepaczki . Zestawić miskę i gorącym lukrem smarować powierzchnię wypieków

Porady

LUkier przede wszystkim do pierników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy