Lukier z białek do dekoracji pierników i mazurków

4.5 (154 ocen)

  • 10 min

specjalność do pierników i mazurków

  • 10 min

Składniki:

  • 2 białka
    1 1/4 szkł cukru pudru
    1 łyżeczka octu 6% lub soku cytrynowego
    1 łyzeczka mąki ziemniaczanej
    barwnik naturalny(np. z marchwi lub owoców)
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery Lukier

Lukier z białek do dekoracji pierników i mazurków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier przesiac do miski , dodać białka , ucierac na pulchną , gładką masę. Dodac ocet lub sok cytrynowy i mąkę ziemniaczana oraz barwnik. Wyciskać lukier przez tubkę z papieru pergaminowego lub worek foliowy . Ozdabiać nim mazurki lub pierniczki na choinkę .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować