Lubczykowe szaszłyki

  • wyświetlono: 655 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szaszłyki bardzo proste w przygotowaniu, ale też bardzo aromatyczne i pyszne.

iziona

Składniki



1/2 kg mięsa mielonego
2 gałązki świeżego lubczyku
1 kajzerka
1 jajko
dodatkowo:
30 dag pieczarek
40 dag surowego boczku
2 łyżki ostrej musztardy
2 łyżki oleju
2 łyżki wody

Sposób przygotowania przepisu:

Lubczykowe szaszłyki

  • pulpeciki z lubczykiem1. Lubczyk bardzo drobno posiekać i dodać do mięsa mielonego, następnie wbić jajko i dołożyć wcześniej namoczona i odciśniętą z nadmiaru płynu kajzerkę, dosypać sól i pieprz do smaku, wymieszać wszystko bardzo dokładnie. Z masy mięsnej uformować malutkie pulpeciki,
  • lubczykowe szaszłyki2. boczek pokroić w niezbyt dużą kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijać na zmianę pieczarki, boczek i pulpety,
  • lubczykowe szaszłyki3. przygotowane szaszłyki ułożyć na blaszce i posmarować marynatą, odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
  • lubczykowe szaszłyki4. Piec na tackach. Marynata: W miseczce dokładnie wymieszać musztardę, olej i wodę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaFilm kulinarny

Komentarze

Podobne przepisy

image-0ppxtt1

Dodane przez: Magda33

szaszłyki

Z grilla elektrycznego smakuje...

szaszłyki

Dodane przez: viki2903

SZASZŁYKI DROBIOWE

pyszne szaszłyki, które można zrobić...

szaszłyki

Dodane przez: BetiS

Szaszłyki

Na niedzielny obiad, zamiast schabowego...

mini szaszłyki

Dodane przez: Aninka88

Mini szaszłyki

w sam raz na 1 ząb, zamiast tradycyjnych...

szaszłyki

Dodane przez: Beata12

szaszłyki

walentynkowa kolacja

Szaszłyki

Dodane przez: PolskaGotuje

Szaszłyki

Wszyscy je lubią.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE