Lśniąca polewa z czarnego kakao

5 (171 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Niezawodna, uniwersalna polewa do ciast. Przepis inspirowany poradą siostry Leonilli.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • proporcje na duże ciasto 36x28cm:
    100 g masła
    jajko
    2 łyżki czarnego kakao
    łyżka ciemnego kakao
    3 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Polewa

Lśniąca polewa z czarnego kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku łączymy jajko z ciemnym i czarnym kakao oraz cukrem pudrem.
    W metalowym kubeczku natomiast rozpuszczamy masło, masło musi być gorące.

    Gorące masło wlewamy do masy z kakao i mieszamy do połączenia składników. Polewa musi stać się gładka i błyszcząca.

    W sytuacji, gdy masło się rozdziela i nie tworzy jednolitej konsystencji należy dosypać trochę cukru pudru i zamieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować