ŁOSOSIOWY SCHAB

  • wyświetlono: 14856 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczne, delikatne mięsko, wprost rozpływa się w ustach. Propozycja dla smakoszy surowych wędlin.

Składniki

1 kg schabu bez kości
2 łyżki soli
2 łyżki pieprzu – najlepiej świeżo zmielonego
1 ½ łyżki cukru

woreczek foliowy

Sposób przygotowania przepisu:

ŁOSOSIOWY SCHAB

  • 1. Schab umyć i osuszyć. Przyprawy wymieszać i natrzeć nimi mięso, włożyć je do woreczka i wsypać resztę przypraw (jeśli coś nam zostanie). Zawiązać worek i włożyć do lodówki na 4 dni, codziennie należy mięso odwracać na drugą stronę. Wyjąć z lodówki i obsuszyć mięsko w piekarniku nastawionym na 70 stopni przez 40 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuschabwędlina
 

Komentarze

Podobne przepisy

upieczony schab

Dodane przez: Babcia Tereska

SCHAB ZAPIEKANY

Bardzo pyszny schab.

image-10d94nq

Dodane przez: monika016

Kebabowy schab

Pyszny, upieczony w piekarniku...

Schab pieczony

Dodane przez: bogusia82

Schab pieczony

Taki pieczony schab możemy podać...

Tort łososiowy

Dodane przez: PolskaGotuje

Tort łososiowy

Potrawa smaczna i bardzo efektownie...

Kotleciki łososiowe z ciecierzycą

Dodane przez: Iwona75

Kotleciki łososiowe z ciecierzycą

Miękkie, delikatne, lekko ostre....

Pieczone pulpeciki łososiowo - amarantusowe

Dodane przez: Futka

Pieczone pulpeciki łososiowo - amarantusowe

Propozycja na bardzo lekkie i delikatne...