Łososiowe roladki z twarogiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyjątkowość tej przystawki tkwi w jej prostocie. Klasyczne połączenie łososia i twarożku uzupełnione maślanym awokado i chrupiącą papryką z pewnością sprawdzi się na każdym przyjęciu.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś wędzony w plastrach: 150 gramów
    - kremowy twarożek: 4 łyżki
    - awokado: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - sałata mieszana garść: 1 sztuka
    - cytryna do skropienia: 1 sztuka
    - świeżo mielony pieprz: 1 szczypta

Łososiowe roladki z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na talerzach ułóż umyte i wysuszone liście sałaty. Skrop je delikatnie cytryną.
  • 2. Łososia podziel na 4 części i z każdą częścią postępuj według następujących kroków. Plaster łososia ułóż na folii aluminiowej. Na niego nakładaj po łyżce twarożku oraz po pasku papryki i awokado skropionego wcześniej cytryną. Formuj rulony zawijając folię aluminiową. Uformowane roladki przekładaj na przygotowane wcześniej talerze z sałatą.
  • 3. Przed podaniem roladki posyp świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy