Łososiowe kanapeczki

0 (0 ocen)

  • 25 min

Zachwyciła mnie na jednej z imprez. Od tamtej pory króluje na naszym stole.

  • 25 min

Składniki:

  • - 150 g wędzonego fileta z łososia
    - masło
    - 2 bagietki
    - serek kanapkowy z ogórkiem i ziołami
    - 15 pomidorków koktajlowych
    - opakowanie serka mozzarella w małych kulkach
    - szczypiorek

Łososiowe kanapeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietki kroimy w kromeczki o grubości ok 1-1,5 cm, pomidorki myjemy i osuszamy. Kulki serka mozzarella oraz pomidorki kroimy w plasterki.
  • 2. Kromeczki smarujemy masłem, serkiem kanapkowym, a następnie układamy na nich plasterki fileta z łososia, pomidorki oraz mozzarellę. Posypujemy szczypiorkiem i gotowe!

Porady

Łososiowe kanapeczki można skomponować ze swoimi ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy