Łososiowa bagietka

0 (0 ocen)

Idealnie pachnąca i chrupiąca przekąska. Doskonała na ciepło i na zimno.

Składniki:

  • 1 bagietka
    100 g wędzonego łososia
    2 średnie pomidory
    2-3 ząbki czosnku
    4 łyżki oliwy ( może być oliwa ziołowa)
    1 kula sera mozzarella
    ok 10 dag startego sera żółtego
    posiekany koperek ( lub suszony)
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Przystawki Przekąski

Łososiowa bagietka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łososiowa bagietka 1. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać w miseczce z oliwą, koperkiem ( ok pół łyżeczki). Doprawić pieprzem i solą ( z sola ostrożnie gdyż łosoś jest słony, można z niej zrezygnować).
  • Łososiowa bagietka 2. Bagietkę przeciąć na 3-4 części. Każdą część ponacinać co ok 2 cm, nie przecinając do końca. Każde nacięcie wewnątrz oraz wierz bagietki wysmarować oliwą z czosnkiem za pomocą pędzelka.
  • Łososiowa bagietka 3. Łososia pokroić lub "porwać" na mniejsze kawałki.
  • Łososiowa bagietka 4. Mozzarellę i pomidora pokroić na plasterki. W każde nacięcie bagietki włożyć trochę łososia, plasterek pomidora i plasterek mozzarelli.
  • Łososiowa bagietka 5. Tak przygotowane bagietki ułożyć na blaszce. Posypać startym serem żółtym i koperkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 10 min ( z funkcją termoobieg). Podawać na ciepło lub za zimno. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować