Łosoś ze szpinakowym sosem i ziemniaczkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dla wielbicieli łososia i szpinaku :) Jest pyszne!

  • 60 min

Składniki:

  • - 4 kawałki świeżego fileta z łososia
    - 450 g mrożonego szpinaku
    - 800 g ziemniaków
    - 50 g serka topionego
    - 2 ząbki czosnku
    - 50 ml śmietanki 18%
    - sól
    - przyprawa do ryb
    - łyżka masła
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Łosoś ze szpinakowym sosem i ziemniaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łosoś ze szpinakowym sosem i ziemniaczkami 1. Kawałki łososia oprószamy solą oraz przyprawą do ryb. Odstawiamy do lodówki na 1h. Po tym czasie smażymy rybę na oleju po ok. 5 min. z każdej strony (w zależności od wielkości kawałków).
  • łosoś ze szpinakowym sosem i ziemniaczkami 2. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy odmrożony szpinak, zmiażdżone ząbki czosnku. Gdy woda odparuje dodajemy serek topiony, śmietankę, doprawiamy solą i gotujemy kilka minut na małym ogniu, często mieszając.
  • 3. Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
  • 4. Na talerz wykładamy porcję ziemniaków, polewamy sosem ze szpinaku, na wierzch układamy łososia.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować