Łosoś ze szpinakiem i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Połączenie łososia, szpinaku i mozzarelli to propozycja pysznego obiadu. Dodatkowo danie nie jest skomplikowane w przygotowaniu. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    • 3 kawałki łososia (płaty bez skórki),
    • 100 gram szpinaku,
    • 2 ząbki czosnku,
    • 1- 2 łyżki śmietany,
    • Sól do smaku,
    • Świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku,
    • 1 kulka mozzarelli,
    • Oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie ryby 1. Łososia oprószamy solą i pieprzem do smaku z każdej strony. Przyprawionego skrapiamy oliwą i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Naczynie wcześniej także smarujemy oliwą.
  • dodanie śmietany do szpinaku 2. Przepłukany i osuszony szpinak kroimy na mniejsze części. Gotowy przysmażamy na oliwie z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. W trakcie smażenia dodajemy do liści śmietanę. Gotowy, miękki szpinak doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • wyłożenie szpinaku na rybę 3. Tak przygotowany wykładamy na łososiowe płaty.
  • wyłożenie sera 4. Mozzarellę odsączamy z zalewy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą wykładamy na szpinak.
    Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego piekarnika. Całość pieczemy około 25-30 minut w 180°C. Gotową rybę podajemy od razu po upieczeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Mozzarella Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować