łososia z truskawkami jako, że do dobrych rzeczy wraca się, nader chętnie. :)A mając w domu, trochę truskawek do zagospodarowania i ochotę na rybę, pomysł na obiad sam się nasuną
Składniki:
1 kawałek łososia (100 g)
20 g parmezanu
6 świeżych truskawek
sól
pieprz biały
szczypta estragonu
sok z jednej cytryny
oliwa z oliwek
rukola
Łosoś zapiekany z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Myjemy łososia osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce. 4 umyte truskawki kroimy w plasterki. Na papier do pieczenia kładziemy rybę, posypujemy startym parmezanem, obkładamy truskawkami, skrapiamy oliwą. Zawijamy w papier i pieczemy kombiwarze 20 minut w 180 stopniach.
Łososia podajemy z rukolą i udekorowanego świeżymi truskawkami.
Komentarze