Łosoś zapiekany w ciescie francuskim ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo przyjemne danie

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto francuskie
    filet z lososia
    szpinak mrozony
    sol,pieprz,czosnek

Łosoś zapiekany w ciescie francuskim ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak podduszamy na patelni,dodajemy rozgnieciony czosnek,przyprawiamy.
    Ciasto francuskie rozkladamy na papierze do pieczenia.
    Z lososia sciagamy skore,ukladamy na ciescie francuskim,nastepnie szpinak.
    Wszystko zamykamy,ciasto na wierzchu lekko nacinamy zeby podczas pieczenia odparowala woda.
    Pieczemy w piekarniku w temp 180 czas ok 30min

Porady

Wszystko swietnie smakuje zarowno na cieplo jak i zimno

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy