Łosoś z zielonymi szparagami i bulgurem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosty ale bardzo efektowny sposób na podanie łososia.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś: 0.5 kilograma
    - zielone szparagi: 1 pęczek
    - pesto genovese: 4 łyżki
    - bulgur: 0.5 szklanki
    - Czerwona papryka (drobno posiekana): 1 sztuka
    - koperek (posiekany): 1 pęczek
    - oliwa: 3 łyżki
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - sól: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś z zielonymi szparagami i bulgurem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia dzielimy na 4 kawałki, usuwamy pęsetą ości i gotujemy na parze około 15 minut.
  • 2. Szparagi dokładnie myjemy, odcinamy zdrewniałe końce i gotujemy na parze około 5 minut.
  • 3. 3. Bulgur wsypujemy do szklanki osolonej wrzącej wody, gotujemy przez 2 minuty. Następnie przykrywamy i odstawimy na 20 minut w ciepłe miejsce.
  • 4. Gotowy bulgur mieszamy z posiekanymi warzywami, doprawiamy oliwą i sokiem z cytryny.
  • 5. Na talerzu układamy szparagi a na nich kawałki łososia posmarowane pesto. Podajemy z sałatką z bulguru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Szparagi Kasza bulgur

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować