Łosoś z piekarnika ze szpinakiem i pomidorami suszonymi

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty, szybki, zdrowy i sycący obiad, całość zajmie nie więcej niż 40 minut.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kawałki filetu z łososia bez skóry
    450 g mrożonych liści szpinaku
    3-4 ząbki czosnku
    60 g sera pleśniowego (pół op. trójkącika)
    6 pomidorów suszonych w oliwie
    3-4 łyżki śmietany 18% lub 30%
    4 plastry cytryny
    sól, pieprz i sok z cytryny do smaku
    troszkę oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Łosoś z piekarnika

Łosoś z piekarnika ze szpinakiem i pomidorami suszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łosoś skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

    Przygotować szpinak. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić zamrożony szpinak, chwilę czekać aż zmięknie, dodać kawałki sera pleśniowego, kawałki pomidorów suszonych, skropić sokiem z cytryny, dodać przeciśnięty czosnek i śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać i chwilę smażyć.

    Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na górę położyć łososia i półplasterki cytryny.

    Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni najlepiej z funkcją grilla przez max 15 minut.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Szpinak Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować