Łosoś z ogórkiem

4.5 (173 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ta wykwintna przystawka jest bardzo prosta do przygotowania! Jej smak powali każdego na kolana, bo przecież łosoś i świeży ogórek to idealne połączenie smaków!

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:


  • - ogórek wężowy: 0.33 sztuki
    - łosoś wędzony w plastrach: 100 gramów
    - zielone oliwki bez pestek: 4 sztuki
    - koperek: 0.5 pęczka
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - jogurt naturalny: 2 łyżki
    - pieprz czarny mielony: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Łosoś z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka trzemy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do dużego pierścienia do przystawek ułożonego na dużym talerzu. Lekko ugniatamy. Ręcznikiem papierowym wycieramy sok, jaki wycieknie z ogórka. Łososia drobno siekamy i układamy na warstwie ogórka. Znów lekko ugniatamy i zdejmujemy pierścień.
  • 2. Wierzch naszej przystawki dekorujemy krążkami zielonych oliwek oraz gałązką koperku.
  • 3. Przygotowujemy sos z soku z cytryny, jogurtu i posiekanego koperku, który ostrożnie wylewamy wokół przystawki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować