Ta wykwintna przystawka jest bardzo prosta do przygotowania! Jej smak powali każdego na kolana, bo przecież łosoś i świeży ogórek to idealne połączenie smaków!
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
- ogórek wężowy: 0.33 sztuki
- łosoś wędzony w plastrach: 100 gramów
- zielone oliwki bez pestek: 4 sztuki
- koperek: 0.5 pęczka
- sok z cytryny: 1 łyżka
- jogurt naturalny: 2 łyżki
- pieprz czarny mielony: 1 szczypta
Łosoś z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórka trzemy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do dużego pierścienia do przystawek ułożonego na dużym talerzu. Lekko ugniatamy. Ręcznikiem papierowym wycieramy sok, jaki wycieknie z ogórka. Łososia drobno siekamy i układamy na warstwie ogórka. Znów lekko ugniatamy i zdejmujemy pierścień.
2.Wierzch naszej przystawki dekorujemy krążkami zielonych oliwek oraz gałązką koperku.
3.Przygotowujemy sos z soku z cytryny, jogurtu i posiekanego koperku, który ostrożnie wylewamy wokół przystawki.
Komentarze